Popüler kültürün, sosyal yaşamın her aşamasında, etkisini fazlasıyla hissettirdiği bir gerçek.

Öyle ki basın dünyasının bile bu durumdan nasibini, fazlasıyla aldığına tanık oluyoruz.

Magazinsel haberlerin kitleleri mobilize ettiği böylesi bir ortam içerisinde,  önemli haberlerin pek çok zaman arka planda kaldığını görüyoruz.

                                                           ***

İşte o haberlerden bir tanesi:

“Bir maden şirketinin Çanakkale’den 2 milyon 700 bin ton cevheri taşıyarak Eskişehir Kaymaz mahallesinde üçüncü atık havuzu oluşturup, işlemesini içeren “Bakanlık ÇED Olumlu Raporuna”, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmenin durdurulması talebiyle Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada mahkeme, Büyükşehir’in itirazını haklı bularak ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.”

                                                        ***

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin havasına, suyuna, toprağına sahip çıkmak üzere verdiği hukuki mücadelede, mahkemenin vermiş olduğu bu karar fevkalade önemli.

Ancak insan sağlığından ekolojik dengenin korunmasına kadar, hemen her anlamda oldukça önemli olan bu haber, basında hak ettiği ilgiyi görmedi.

Ve elbette kamuoyunda da…

Durum böyle olsa da sorumlu gazetecilik prensiplerimiz gereği, konunun bir kez daha altını çizmek ve Büyükşehir Belediyesi’ni kutlamak görevimiz.

                                                         ***

Bir diğer yandan ilgili konuda, akıllara şu soru da gelmiyor değil:

AK Parti, 31 Mart’ta ya da daha önceki yerel seçimlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesini kazanmış olsaydı, aynı tavrı ortaya koyar mıydı?

Yani ‘Bakanlık ÇED olumlu Raporuna’ karşı çıkarak, konuyu mahkemeye taşır mıydı?

Bu soruya hemen herkesin verdiği yanıt aynı.

                                                        ***

Bu da gösteriyor ki AK Parti, yerel seçimlerde yaşadığı hayal kırıklığının sebebini, sadece hayat pahalılığında ya da aday gösterilen isimlerde aramamalı.

Partinin Eskişehir idarecilerinin, şehrin hassasiyetlerine uygun bir siyasi yaklaşım içerisinde olup-olmadıklarını da sorgulamalı.

Bu konu, kimilerine ufak bir ayrıntı gibi gelebilir.

Ancak unutmamak gerekir ki başarı, pek çok zaman ayrıntılarda gizlidir…

Ne dersiniz?..

Eskisehirdeki Atik Havuzu Mahkemeye Takildi