Alpu Ovasının verimli tarım arazilerini yok etmek için olağanüstü bir çaba harcayan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’dan inciler dökülmeye devam ediyor.

Kesikbaş’ın son açıklaması şu şekilde:

“Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar. Eskişehir’in sanayisinin gelişimi için hiç taviz vermeden mücadeleme devam edeceğim. Kentimizin Aş ve işe ihtiyacı var. Vesselam.”

Kesikbaş’ın yukarıdaki açıklaması oldukça basit bir demagojiden ibaret.  

Kesikbaş’a ne diyelim?

Halihazırda olan mevcut organize sanayi bölgesinin saha kapasitesi bu şehre en az kırk yıl yetecek büyüklükteyken, yeni bir organize sanayi sahası isteyeceksin…

Bu amaçla, Alpu’nun verimli tarım arazilerini yok etmek isteyeceksin…

Söz konusu arsaları çoktan kapatmış olan bir takım kişilere rant kapısı açacaksın…

Tüm bunların sonunda kendini ‘doğru söyleyen’ olarak tanımlayacaksın.

Üstelik ‘doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar’ diyerek bir atasözümüzle de atıfta bulunacaksın.

Biz de buna halk arasında ‘zeytinyağı gibi üste çıkmak’ diyoruz, vesselam…

*******

BAŞKAN EKTAŞ’TAN ÇOK SERT ‘FOSFORLU MERAL’ ÇIKIŞI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e karşı sosyal medyada ‘Fosforlu Meral’ başlığıyla başlatılan çirkin bir organizasyona hep beraber şahit olduk.

Dünya Kadınlar gününde türlü güzellemelerde bulunan bazı kesimlerden bu hakarete yönelik bir yanıt gelmemesi oldukça düşündürücü.

Üstelik söz konusu hakaretin yapıldığı kişi

Bir kadın…

Bir anne…

Bir babaanne…

65 yaşında, bir çocuğu ve iki torunu var…

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilgili hakarete dair, partisinin grup toplantısında siyasi tarihimize geçecek sertlikte bir açıklamayla yanıt verirken, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Ölüm olsa da sonunda mücadele etmezsem namerdim. Öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim. Bu da Müslüman bir Türk kadınının yeminidir.

Sayın Akşener’in açıklamaları böyleyken, konuya dair görüşlerini sorduğumuz İyi Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş ise şu açıklamalarda bulundu:

“Bu gayri ahlaki kampanyanın nedeni, İyi Parti’nin ülkenin gerçek sorunlarını tespit etmesi ve bu sorunlara çözüm önerileri getiren reel politikasıyla birlikte gündemi İyi Parti’nin belirliyor olmasıdır.

Genel Başkanımıza ahlaksız bir saldırıda bulunarak ülkemizi sarsmışlardır. Bırakın bir kadına hiçbir insana dahi yapılamayacak iftira kampanyası ile politika yapmaya çalışan siyasi anlayış, halkın vicdanında mahkum olmuştur. Yapılacak ilk Genel Seçimde Türk Milleti bu ahlaksız yaklaşımların sahiplerini tarihin karanlık sayfalarına hapsedecektir.”

İyi Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’ın açıklamaları bu şekilde. Tıpkı Genel Başkanları Sayın Akşener’in açıklamaları gibi oldukça sert.

Sayın Mehmet Ektaş’ı tanıyanlar bilirler siyaset dilinde sertliği asla tercih etmez. Bununla birlikte yapılan yakıştırmanın çirkinliği nedeniyle oldukça sert bir çıkış yaptığına şahit olduk.

Ne diyelim?

‘Eskişehir siyasetinin Münir Özkul’u diyebileceğimiz bir insanı bile çileden çıkartmak bu olsa gerek.’

Efendim siyasetin etik değerler çerçevesinde yapıldığı ve güzel haberlerin yorumlandığı yazılarda buluşmak dileğiyle…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…