İYİ Parti İlçe kongreleri tamamlandı…
Zafer Tuna rakipsiz olarak girdiği seçimler sonucunda Odunpazarı İlçe Başkanı oldu. Ne var ki seçim bir sürprizi de beraberinde getirdi. Tuna ve ekibi il delege listesinde, Başkan Edizgil’in yakın ekibini liste dışı bırakarak önemli bir siyasi salvo gerçekleştirdiler.
Yaşanan bu durum sonrası, Edizgil’in yakın zamanda yapılacak İl Kongresinde koltuğu koruyabilmesi için Tepebaşı İlçe Başkanlığını Nusret Kabasakal’ın kazanmasından başka bir şansı kalmamıştı.
Ve şans Edizgil’in yüzüne güldü ve Edizgil’in desteklediği Nusret Kabasakal rakibi Tamer Özdemir’den sadece 6 oy fazla alarak, koltuğun yeni sahibi oldu.
***
Aslına bakarsanız Nusret Kabasakal’ı sadece Edizgil destekledi demek pek de doğru olmaz. Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu başta olmak üzere, partinin neredeyse önde gelen tüm isimleri Nusret Kabasakal’ı desteklediler.
Kime karşı?
Kurmay desteği olmamakla birlikte, siyasi tecrübesi yok denecek kadar az olan rakiplerine karşı.
Şüphe yok ki Sayın Edizgil ve ekibi, Tepebaşı İlçe Başkanlığı seçimlerini bir zafer olarak addederler ise önemli bir yanılgıya düşerler. Bunca avantaja rağmen, siyasi geçmişi ve dolayısıyla tecrübesi olmayan bir rakibe karşı 6 oy ile kazanılmış bir seçimi iyi okumak gerek.
***
İlçe kongreleri bu şekilde sonuçlandıktan sonra, Ocak ayında yapılması planlanan İl kongresinin her türlü sürprize açık olduğu bir gerçek.
Tepebaşında Nusret Kabasakal’ın kazanması, Edizgil’in elini önemli ölçüde kuvvetlendirdi.
Aldığımız son bilgilere göre kongredeki tek rakibi olan İsmail Türk’ün adaylıktan çekilmesi de gündemde.
Bu suretle Edizgil’in tek rakibi de sahadan çekilince her şeyin süt liman olacağını düşünenler olabilir.
Velakin durum o kadar kolay değil efendim.
***
İsmail Türk yarıştan çekilse bile, Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna’yı hesaba katmamak büyük hata olacaktır.
İl delege listesinde Edizgil’in ekibini saf dışı bırakan Sayın Tuna, Edizgil’in İl Başkanı olması durumunda bu işin ceremesini çekeceğini çok iyi biliyor.
Bu nedenle Hüseyin Arabacı ya da Hulusi Ayrancı’yı İl Başkanlığı için sahaya sürmesi sürpriz olmayacaktır. Bu noktada özellikle Hüseyin Arabacı’nın isminin ön plana çıktığını söyleyebiliriz.
***
Peki İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna bu kozu öne sürerse ne olur?
En başta yapılan tüm hesaplar alt üst olur.
Denk kuvvetlerin kıran kırana bir mücadelesi olur.
Dahası bugünlerde ismi pek de anılmayan emektar bir partili, sonucu belirleyen isim olur…
Yorum sizlerin.
Bendeniz yarın yine buradayım.
Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:
Başkalarının hayatından ders alın. İnsan, bütün hatayı kendi yapacak kadar uzun yaşamıyor.
- TOLSTOY