Genel seçimlere doğru son viraja girilirken, adayların kimler olacağı en çok konuşulan konuların başında geliyor.

Özellikle de AK Parti’den yarışa katılacak isimler büyük merak konusu…

Bu konuda köşemizin müdavimlerinin takdir edeceği üzere pek çok ismi ilk olarak bu satırlarda Şehir Gazetesi farkıyla duyurduk.

Son olarak AK Parti İl Başkanlığına Zihni Çalışkan’ın atanma kararını da iki gün önceden sütunlarımıza taşıyarak bu farkı bir kez daha ortaya koyduk.

***

Şimdi ise Milletvekili adaylığı ya da en azından aday adaylığı kesinleşen bir ismi sizlerle paylaşacağım. Ankara kulislerinden, Genel Merkezin Milletvekili adaylığına yeşil ışık yaktığı ismi öğrendim.

Hakan Çizmelioğlu.

Evet efendim Sayın Çizmelioğlu, Ankara’dan edindiğim bilgilere göre pek yakında AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, Milletvekili aday adayı olarak sahada yerini alacak.

Kesin mi?

Sayın Çizmelioğlu’yla bu konuyu görüşmedim velakin kesin efendim.

Bu noktada fazla tevazuya gerek yok derim. Kimine göre eski kulağı kesiklerdenim kimine göre ise mahalleyi en iyi bilenlerdenim.

Bu suretle Hakan Çizmelioğlu, ‘on güne kalmaz adaylığını açıklayacaktır’ efendim.

***

Şimdi gelelim bir diğer konuya Hakan Çizmelioğlu’nun adaylığına…

Elbette seveni vardır, sevmeyeni  de vardır…

Velakin şu da bir gerçektir: AK Parti’nin kuruluşundan bugüne, partiye önemli katkılar sağlamıştır.

Teşkilatın hemen her kademesinde görev alan Çizmelioğlu yaklaşık 1,5 yıl Kurucu Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları başkanlığı yaptı. Beş yıl gibi uzun bir süre AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yerine getirdi. Eskişehir İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.

5 Şubat 2019 tarihinden bugüne ise Tepebaşı İlçe Başkanı olarak görev yapıyor.

Tüm bunlarla birlikte kuruluşundan itibaren partiye büyük emek veren, baba Akif Çizmelioğlu’nu da unutmamak lazım.

***

Sonuç olarak efendim teşkilatın hemen her kademesinde görev alan Hakan Çizmelioğlu’nun, adaylığı fazlasıyla hak ettiğine şüphe yoktur derim.

Bu suretle kendisine ve şehrimize hayırlı olsun diyelim.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

 

GÜNÜN SÖZÜ:

Yüreği soğuyanın, savaşı biter.

  • SEZAİ KARAKOÇ